Cand este vorba despre midsommar, de pe masa suedezilor nu lipsesc cartofii noi. E fel de mancare traditional, mai ales ca sezonul lor tocmai incepe. Este foarte simplu de facut (practic se fierb cartofii) si se serveste ca atare, sau ca si garnitura.
Gräddfil-ul care se foloseste nu l-am intalnit la noi. Este o combinatie intre smanatana, iaurt natural si frisca lichida. Pentru fetele care vor sa incerce eu as recomanda sa se amestece smantana cu iaurt natural, rezultatul fiind o crema cu o consistenta usor lichida.
Am folosit:
- 600g cartofi noi
- 1 legatura marar
- iarba ciorii
- gräddfil
Cartofii se spala si se curata partial de coaja.
Se pun intr-o oala cu apa si sare, se adauga firele de marar intreg si de fierb circa 25 minute. Trebuie sa fie "aproape" fierti :)
Se servesc in felul urmator: gräddfil-ul se pune intr-un castron, iarba ciorii tocata in alt castron. Fiecare isi ia cat vrea din toate cele trei ingrediente!
Pentru mine a fost un fel nou si inovativ de a manca cartofii.
Saturday, July 4, 2009
Cartofi noi cu marar si sos de smantana
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 Comments:
This blog has got a lot of really helpful info on it! Thanks for sharing it with me
this is such a good article to read. Stimulating me to read more of your articles. Keep up the good work Smile Hoping more excellent articles from you soon.
Post a Comment