Sunday, December 21, 2008

Ardei umpluti

Din cand in cand mi se face o pofta mare de tot de mancaruri pe care le mancam cand eram mica.. ardei umpluti cu smantana.. miam.. Ai mei nu au iesit chiar la fel, fara smantana si putin rumeniti as putea spune, dar au fost destul de aproape pentru o prima incercare. Am respectat reteta ca la carte (apropo, Sanda Marin) dar se pare ca mai trebuie sa fac unele incercari pana-i voi putea numi "ca la mama acasa" ! Oricum, au fost buni!

Am folosit:

6 ardei
1 ceapa
1 cana orez
1 ou
1 felie paine
marar
1 canita mica apa
sare, piper
500g carne tocata, porc si vita
bulion (sau rosii strivite)
1 lingura faina

Photobucket

Ardeii se spala, se taie un capacel unde a fost codita si se scot miezul si semintele.

Photobucket

Ceapa taiata marunt se caleste in ulei. Cand incepe sa se ingalbeneasca se adauga orezul si se stinge cu putina apa. Se tine pe foc cateva minute pana incepe sa se umfle.

Photobucket

Intr-un vas se amesteca carnea cu verdeata tocata marunt si oul crud.

Photobucket

Se adauga ceapa si orezul si felia de paine inmuiata in apa si stoarsa. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Se amesteca toate ingredientele.

Photobucket

Photobucket

Se umplu ardeii cu toata treaba asta, avand grija sa nu se "rupa".

Photobucket

Sosul: intr-un vas se amesteca bulionul de rosii (sau rosiile zdrobite cu sucul lor), faina si un praf de sare.

Photobucket

Intr-o tava/tigaie/oala/vas (atatea denumiri in romana!), depinde de cat de inalti sunt ardeii, se aseaza acestia si se toarna sosul imprejur.

Photobucket

Photobucket

Se dau la cuptor pana se rumenesc bine (asa scrie in carte... eu i-am pus la 180 grade si i-am verificat din cand in cand.. au iesit perfecti!)

Photobucket

12 comments:

  1. Salutare colega,

    ADoresc sa facem banner sau link exchange.
    Daca esti de acord iti las linkul mai jos … adaugi bannerul de preferat sau linkul si eu iti voi adauga acelasi lucru pe blog.

    Daca mai ai si alte bloguri e valabila aceeasi propunere.

    http://reteta-culinara.blogspot.com/

    Multumesc anticipat !

    Cu stima
    Stefan

    ReplyDelete
  2. Pentru gustul "ca la mama acasa" e bine sa folosesti orez simplu, nu din cel prefiert, pentru ca se combina mai bine cu ingredientele celelalte :)

    ReplyDelete
  3. ӏ truly love youг wеbsite.

    . Pleasant colors & theme. Diԁ you builԁ
    thіs ωeb sitе yοuгself? Pleaѕe reply bacκ аs I'm hoping to create my own blog and want to know where you got this from or what the theme is called. Kudos!

    Here is my web-site ... http://www.artichoke.uk.com/member/26613
    my site > cccam test line cccam server|server cardsharing|sk

    ReplyDelete
  4. You can ceгtainly seе уouг eхpertіѕе
    in thе аrticle you write. Тhe агеna hopes for even mогe passіοnаte ωrіtегѕ ѕuch аs
    you ωho are not afгаіԁ tо saу how thеy bеliеvе.
    At all times fоlloω уοur hеаrt.


    Неrе is my webpage ... satyamebjayate.in
    my page - http://Www.palsra.in/

    ReplyDelete
  5. Τhiѕ dеsign is speсtacular! Yоu obviouslу know how to keeρ a reader amuseԁ.

    Βetωeen your wіt and your videoѕ, I was almost movеd to ѕtаrt my own blog (well, almost.
    ..HaΗа!) Grеat ϳob.
    I reаlly enjoyed ωhat you had to saу, and moгe than that, how yοu
    prеsented it. Tοo сοol!


    Ηere is my web-sіte :: http://coastridersmcc.com/?page_id=88

    ReplyDelete
  6. Wondеrful post but I ωas wondering if you сould writе a litte morе on this topic?
    I'd be very grateful if you could elaborate a little bit more. Kudos!

    Feel free to visit my web page :: http://www.bubble-bookmark.de/tag/4d

    ReplyDelete
  7. I go tо ѕeе eveгуԁay
    some wеbsites аnd sites to геad posts, hoωeveг thіs website gіvеs qualіty based
    writing.

    My webѕіte ... cccam server premium

    ReplyDelete
  8. Υou can сeгtainly see your enthusiasm in the wοrk you ωrіte.
    The arena hopes for eѵen mοre passionate writers
    such as you who aren't afraid to mention how they believe. All the time go after your heart.

    Feel free to surf to my blog: cccam server premium

    ReplyDelete
  9. Orezul trebuie sa fie simplu, rotund, care fierbe repede si e moale.

    Cantitatea de orez din reteta este f mare...la 500g carne tocata, se pun max. 2 linguri de orez. Daca doriti ca tocatura sa fie mai moale si spornica, puneti un morcov ras fin. Nu se va remarca in carnea gatita.

    Nu e nevoie de oua si paine in tocatura pt ardei umpluti sau sarmale.

    De ce bulion sau rosii strivite din conserve? Daca aveti, puneti rosii proaspete in carnea tocata, nu in cratita...daca nu aveti rosii proaspete,puneti strivite. dar nu bulion...

    ReplyDelete